Onkruid bestrijden met natuurazijn

Onlangs vond het symposium 'Natuurazijn als alternatief onkruidbestrijdingsmiddel' plaats. Hier werd duidelijk waarom verder onderzoek naar de toepassing van natuurazijn als herbicide zinvol is en welke vervolgstappen hierbij momenteel vereist zijn.

Natuurazijn is een duurzaam product en lijkt een mogelijk middel om onkruid te bestrijden. Dit betekent dat het een alternatief zou kunnen zijn voor de chemische bestrijding. Natuurazijn is als herbicide echter nog niet wettelijk toegestaan. Er is zorg over de zuurgraad en het zuurstofgehalte dat kan leiden tot mogelijke risico's in de bodem en het (grond)water in de omgeving.

Er zal verder onderzoek verricht moeten worden naar de invloed van natuurazijn op onder andere uitvoeder en omgeving bodembiologie, het milieueffect en het aantal toepassingen (frequentie) voor een goed resultaat.

De vele belanghebbers en uiteenlopende stakeholders gaven de boodschap mee op dit symposium om de noodzakelijke voorwaarden te gaan verkennen. Meer informatie over het symposium kunt u lezen en bekijken op de website van Burg Groep.

Glastuinbouw Nederland - © 2024