Stemmen vóór chrysantenpromotie

Royal FloraHolland heeft u recent geïnformeerd over de uitslag en de vervolgaanpak van het Chrysantenpromotieplan 2017-2019. Voor de subsidieaanvraag is dit plan in 2016 ingediend bij de EU. Het was een goed plan, met een score van 83 punten. Echter waren er veel meer aanvragen, het budget was drie keer overschreven. Het Chrysantenplan viel net buiten de boot en werd op de reservelijst geplaatst. Uiteindelijk kwamen de aanvragen op de reservelijst niet in aanmerking voor EU subsidie.

Na een zorgvuldige afweging door het Chryson bestuur en de FPC Chrysant is besloten het promotieplan verder aan te scherpen en te actualiseren. Hierna wordt het promotieplan later dit jaar opnieuw ingediend voor een EU subsidieaanvraag.

Om het mogelijk te maken om dit vernieuwde promotieplan in te dienen bij de EU, moet het plan financieel gedekt zijn vanuit het vak voor de gehele periode 2018-2020. Het huidige plan was tot en met 2019 gedekt. Om die reden wordt u gevraagd te stemmen of u akkoord gaat met het verlengen van het huidige promotieplan 2016-2019 tot en met 2020, onder de huidige condities?

Henny Bruggeman heeft 9 maart omstreeks 10.50 uur gemaild naar chrysantenaanvoerders (het hoofdmailadres) met alle relevante informatie. In deze mail vindt u uw code om te stemmen. Een hoge respons van het vak is een prachtig signaal wat u mee kunt geven met deze subsidieaanvraag.

Glastuinbouw Nederland - © 2024