Tijd voor slakkenbestrijding

Door de milde winter is het de verwachting dat de populatie slakken hoog is. De eerste slakken worden al actiever. Zeker nu in de eerste periode na zaai of poot zijn de gewassen kwetsbaar voor slakkenvraat. Tijd dus voor slakkenbestrijding.

Naast het nemen van teelttechnische maatregelen, zoals het verminderen van schuilmogelijkheden en het verminderen van het voedsel aanbod, kun je effectief slakken bestrijden met Sluxx HP.

Slakkenkorrel -Sluxx HP
Sluxx HP is een slakkenkorrel op basis van de natuurlijke werkzame stof ijzer III fosfaat. Sluxx HP mag het gehele jaar door in alle teelten ingezet worden en kent dus geen beperkingen. De adviesdosering is 7kg/ ha. Bij akkerbouwgewassen kan er breedwerpig gestrooid worden met een speciale slakkenkorrelstrooier of een kunstmeststrooier. Bij groente-, fruit- en sierteelten dient er tussen het gewas gestrooid te worden om te voorkomen dat er korrels in het gewas achterblijven.

600 - 1000 eieren per paring
Een slakkenpopulatie bouwt zich razendsnel op. De eerste eizetting vindt nu plaats. Tijdens 1 paring worden maar liefst 600-1000 eieren gelegd! Met de huidige weersomstandigheden komen deze na 2-3 weken uit. Deze slakken beginnen meteen met vreten en zullen in de tweede eizetting rond september/oktober ook eieren gaan leggen. 

IJzer III fosfaat
De werkzame stof ijzer III fosfaat komt voort uit de natuur. Bij opname door de slak vindt er een verandering plaats in de slokdarm en de middendarmklier. De slak stopt onmiddellijk met vreten, zoekt zijn ondergrondse schuilplaats op en sterft daar 2-3 dagen later. Er worden daardoor niet of nauwelijks doden slakken gevonden. IJzer III fosfaat spaart de natuurlijke vijanden van de slak, zoals egels, vogels en loopkevers.

ECOstyle PlantProfessional

Glastuinbouw Nederland - © 2024