Uniek sortiment tijdens Nationale Zomerbloemententoonstelling

De oude kerk in Naaldwijk was tijdens de 32e editie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling omgetoverd tot een waar bloemenparadijs. Het thema van de tentoonstelling was Erfgoed, met de gladiool als themabloem.

De imposante tentoonstelling lokte weer enorm veel bezoekers die stuk voor stuk onder de indruk waren van al dit moois en een ieder maakte vele plaatjes die zo als reclame de wereld ingaan.

Een flinke hoeveelheid sponsors maakte deze tentoonstelling mogelijk, waaruit blijkt dat men zich graag aansluit bij dit evenement.

Het jaarlijkse event met de prijsuitreiking had dit jaar een andere insteek. Het event viel namelijk samen met het jaarlijkse Seizoensbloemen event van Royal FloraHolland met als thema Seizoensbloemen in een veranderende markt en vond plaats in het Theater “De Naald” in Naaldwijk.

Sprekers waren Gerhard van der Bijl, die inging op de ontwikkelingen rond 'Floriday'. Dit is het toekomstige Digitale Ecosysteem van Royal FloraHolland. Toon van Kessel van Florius liet zien hoe zij dit naar hun bedrijf vertaald hebben. Groenambassadeur Lodewijk Hoekstra praatte de vele aanwezigen bij over het thema Duurzaamheid.

De vele prijswinnaars werden uitgebreid in het zonnetje gezet, waar naast de NZTB-keuring ook een handels- en een bloemistenkeuring plaats gevonden had.

De winnaar van de VGB Award kwam terecht bij kwekerij Agrofleur met het meest onderscheidend product namelijk Amarine 'Belladiva Emanuelle'.

Winnaar van 'Mijn Bloemist Award' was voor kwekerij Jaap Fokker met de meest in het oog springende vaas Sanguisorba officinalis Ring Star.

De Meesterteler Award werd uitgereikt  door de vertrekkende burgemeester Sjaak van der Tak(per 1 oktober de nieuwe LTOGlaskracht voorzitter).

De Leycesteria formosa 'Purple Rain' van Kwekerij Landjuweel uit Steenbergen kreeg de Award voor het kwalitatief beste product uit alle 428 inzendingen van de tentoonstelling met een score van 9,65.

Na deze uitreiking werd er in de kerk nog uitgebreid genetwerkt onder het genot van een hapje en drankje. 

Glastuinbouw Nederland - © 2024