V10 inzetbaar voor bedekte belichte tomatenteelt

Op verzoek van LTO Glaskracht Nederland is een tijdelijke vrijstelling afgegeven voor V10 ter bescherming van de bedekte belichte tomatenteelt tegen schade door het pepinomozaïekvirus. Deze vrijstelling is 24 mei gepubliceerd in de Staatscourant.

De vrijstelling, op grond van artikel 38 van de Wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden, gaat in vanaf 18 mei en geldt niet voor de opkweek van tomatenplanten. De vrijstelling vervalt op 14 augustus 2018. De vrijstelling is slechts van toepassing indien de gebruiksvoorschriften van dit besluit worden nageleefd.

“Het is jammer dat wij nu al voor het zesde jaar op rij een vrijstelling moeten aanvragen voor een groen middel. Deze middelen zouden snel regulier beschikbaar moeten komen”, aldus Pieter Hoogerbrugge, voorzitter van de landelijke commissie Tomaat van LTO Glaskracht Nederland.

Deze vrijstelling is tot stand gekomen dankzij inspanningen van de landelijke commissie Tomaat en de Coördinator Effectief Maatregelenpakket (CEMP) van LTO Glaskracht Nederland.

Bekijk de publicatie in de Staatscourant onder de downloads onderaan dit artikel.

Jeannette Vriend

Glastuinbouw Nederland - © 2024