Vlog uit de Kas: Daan komt alles te weten over het ontwikkelen van nieuwe soorten gerbera’s bij Holstein Flowers

Gerbera’s zijn er in veel kleuren en soorten, maar hoe ontstaan die nieuwe, kleurrijke gerbera’s nou eigenlijk? Daan brengt in de derde aflevering van Vlog uit de Kas van dit seizoen een bezoek aan de ‘selectiekas’ van gerberakwekerij Holstein Flowers in De Lier. In deze speciale kas worden nieuwe gerbera’s ontwikkeld. Gerberateler Hans legt Daan alles uit over het veredelingsproces.

Mark, die in de vakanties en weekenden werkt in de gerberakas, doet een hbo tuinbouwopleiding en voert heel veel verschillende werkzaamheden uit op het bedrijf dat niet alleen nieuwe soorten ontwikkelt, maar ook zelf gerbera’s kweekt. Maar het interessantste vindt Mark toch wel alles rondom de veredeling. Hij is dan ook graag te vinden in de selectiekas. En daarnaast werkt hij natuurlijk graag samen met het scholierenteam en plukt hij enthousiast de vele verschillende gerbera’s.

Bekijk de vlog hier.

De afgelopen weken bracht Daan een bezoek aan Slijkerman Kalanchoë in Heerhugowaard en Kwekerij van Tuyl in Zaltbommel. Komende week gaat hij nog langs bij paprikakwekerij Moors in Asten-Heusden.

Met de vlogs wil Glastuinbouw Nederland jongeren laten zien hoe leuk het is om in de vakanties en/of weekenden te werken in de glastuinbouw.

Benieuwd naar de belevenissen en gesprekken van Daan in de kas? Bekijk dan alle Vlogs uit de Kas via www.vloguitdekas.nl, YouTube, Instagram, Facebook of TikTok!

Amy van der Lei

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024