Voorlichting seniorenregeling glastuinbouw

Vraagt u zich als werknemer of werkgever wel eens af hoe het moet met het opschuiven van de AOW-leeftijd? Hoe u gezond en met plezier kunt blijven werken? De seniorenregeling glastuinbouw kan mogelijk de oplossing bieden.

Werknemers in de sector glastuinbouw kunnen vanaf hun 62e jaar vier dagen per week werken in plaats van vijf door gebruik te maken van de seniorenregeling. De regeling houdt kort gezegd in dat een werknemer 80% gaat werken en 90% van het loon behoudt.

Wat houdt de regeling verder in? Zijn er financiële gevolgen, en zo ja: welke? Wat zijn de mogelijkheden en gevolgen in relatie tot het pensioen? Hoe gaat het als u niet fulltime werkt?

Data voorlichtingsbijeenkomsten
Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten van sociale partners, Colland Arbeidsmarkt en BPL Pensioen op krijgt u onder andere op die vragen antwoord. Op 11 maart vindt de bijeenkomst plaats in Aalsmeer en op 12 maart in Sevenum. Bekijk alle informatie hier.

Aanmelden
De bijeenkomst is voor zowel werkgevers als werknemers. Aanmelden kan tot uiterlijk 25 februari via het aanmeldformulier.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de seniorenregeling op de website van Colland.

De seniorenregeling is ontwikkeld door Sociale partners in de sector glastuinbouw; CNV Vakmensen, FNV Agrarisch en Groen, LTO Nederland, Glastuinbouw Nederland en Plantum en wordt uitgevoerd door Colland Arbeidsmarkt.

Peter Loef

Glastuinbouw Nederland - © 2019 Copyright - Disclaimer - Privacy en cookies