Werkgeverslijn land- en tuinbouw bewijst toegevoegde waarde voor sector

LTO Glaskracht Nederland heeft samen met gelieerde sectororganisaties ‘Goed Werkgeverschap’ hoog in het vaandel staan. Daarom is de werkgeverslijn land- en tuinbouw ingericht. De werkgeverslijn, heeft onlangs haar resultaten bekend gemaakt.

In 2016 heeft de werkgeverslijn 4285 vragen beantwoord. Deze hadden betrekking op de agrarische cao's. Met name werden veel vragen gesteld over de cao glastuinbouw (bijna 1000) en de cao open teelten (bijna 700).

De diensten van de Werkgeverslijn worden steeds breder en richten zich niet meer alleen op het telefonisch beantwoorden van vragen. De website, met filmpjes, achtergrondinformatie, tools en personeelsinstrumenten trok meer dan 105.000 bezoekers. Ook nam het aantal deelnemers aan webinars toe met 37%. Maar liefst 634 mensen melden zich aan voor deze online seminars van de Werkgeverslijn in 2017. Steeds meer agrarisch ondernemers ontdekken deze nieuwe manier om online hun kennis over werkgeverschap bij te spijkeren.

Goed rapportcijfer
LTO Glaskracht Nederland is bijzonder tevreden over de wijze waarop de mensen van de werkgeverslijn hun rol invulling geven en de ondernemers in de glastuinbouw van dienst zijn. In een onlangs gehouden ledenenquete waardeerden de leden de werkgeverslijn met een 8. Binnenkort start weer een voorlichtingsronde rondom nieuwe wetgeving. U kunt zich hier aanmelden.

Tip: de Kennisbank Arbeid biedt een schat aan informatie voor werkgevers. Doe er uw voordeel mee!

Glastuinbouw Nederland - © 2024