Word ambassadeur van ‘Uitzendkrachten werken veilig’

Het is belangrijk dat iedere werknemer op een glastuinbouwbedrijf veilig kan werken. Eerlijk werk is werk waar je gezond oud in kunt worden. Ook als je als uitzendkracht of internationale werknemer actief op een glastuinbouwbedrijf. Eerlijk, veilig en gezond werk, dat is wat we in de glastuinbouw willen bieden.

In het project ‘Uitzendkrachten werken veilig’ zet Glastuinbouw Nederland drie belangrijke stappen:

  1. Met koepelorganisaties zoals Stigas en FNV spreken we – middels een intentieverklaring - uit dat we dit belangrijk vinden en bouwen we aan veilig werk. Glastuinbouw Nederland heeft de verklaring getekend.
  2. Op de website van Stigas staat praktische informatie, een toolkit en zijn handige links te vinden. Ondernemers en HR-specialisten kunnen dus aan de slag.
  3. Sluit je aan bij het initiatief ‘Uitzendkrachten werken veilig’ en word ambassadeur. Deel met branchegenoten hoe jij het aanpakt, zodat we van elkaar kunnen leren.

Aandachtspunten
Zo laten we met elkaar de volgende zaken zien:

  • We zorgen voor goede werkomstandigheden, ook voor uitzendkrachten;
  • Er extra aandacht is voor communicatie met anderstaligen;
  • Regelmatig wordt overlegd met de uitzendorganisatie over werkomstandigheden en verbeterpunten.

Sluit je als ambassadeur. Je deelt dan de activiteiten die bijdragen aan een gezonde en veilige werkomgeving voor jouw uitzendkrachten met je branchegenoten in de sector.

Lees op de website van Stigas hoe je in twee stappen ook ambassadeur kunt worden.

Ingrid Blom-Meeusen

Glastuinbouw Nederland - © 2022