Integrated Pest Management (IPM)

Geïntegreerde gewasbescherming

Afnemers stellen steeds hogere eisen aan onze producten. Om nog beter in te spelen op maatschappelijke wensen staat de sector voor een nieuwe uitdaging. De Nederlandse glastuinbouw wil de meest duurzame tuinbouwsector van de wereld worden. Glastuinbouw Nederland wil deze uitdaging oppakken met overheid en natuur- en milieuorganisaties. Daarom wordt hard gewerkt aan verdere innovatie van geïntegreerde gewasbescherming, ofwel Integrated Pest Management (IPM).

Met IPM wordt zoveel mogelijk gewerkt met niet chemische maatregelen, biologische bestrijders en alleen waar noodzakelijk wordt ingrepen met chemische middelen.

Leergroepen

De knelpunten die zijn geconstateerd, worden tijdens leergroepen uitgediept. Denk hierbij aan specifieke ziekten en plagen, zoals wittevlieg, trips en fusarium. Ieder leergroep wordt samengesteld uit ondernemers vanuit zoveel mogelijk verschillende gewasgroepen. Daarnaast starten enkele gewasgerichte groepen.

De 8 principes

Nieuws

Specialist

Helma Verberkt

Beleidsspecialist / Programmamanager Plantgezondheid

CEMP

Glastuinbouw Nederland

Helma Verberkt @HelmaVerberkt nov 06
Webinar weerbaar substraat/bodem en weerbare planten op 12 nov. Onderzoekers WUR presenteren recente resultaten om... https://t.co/tfRd4Gr6Jz
Helma Verberkt @HelmaVerberkt okt 28
Grenzeloos Plantgezond. Nog 1 dag om u op te geven voor het webinar van @WURglas en Glastuinbouw Nederland met desk... https://t.co/E8J6pvnxSI
Helma Verberkt @HelmaVerberkt okt 13
Uitbreiding op belangrijk dossier Plantgezondheid @GlastuinbouwNL Welkom in het team. https://t.co/LsWjONB0qj
Glastuinbouw Nederland - © 2020