Toolkit Boeien & Binden

Hoe trek je nieuwe mensen aan en houd je huidige medewerkers betrokken en gemotiveerd? Dat is de essentie van boeien en binden. In deze toolkit is veel informatie te vinden om nieuwe werknemers te inspireren en te behouden.

Contact

Jacqueline Kroon

Beleidsspecialist Arbeid

Instroom

Instroom heeft betrekking op de zoektocht naar nieuwe medewerkers. Met de juiste werving- en selectiemethodes vind je de meest geschikte kandidaat. Dit is een heel proces; van het opstellen van een wervingsplan tot het aannemen van personeel.

Onboarding

Onboarding is het proces waarin je nieuwe werknemers op een goede manier laat landen in je organisatie. Een gestructureerd onboardingsprogramma vergroot de kans op succes, zorgt voor meer betrokkenheid en verkleint de kans dat de werknemer (snel) vertrekt. Diverse checklists zijn opgesteld die hierbij kunnen helpen.

Leren en ontwikkelen

Het is belangrijk om werknemers de ruimte te bieden om te blijven leren en zich te ontwikkelen. Dit zorgt niet alleen voor tevreden en productieve werknemers, maar helpt ook om concurrerend te blijven als bedrijf. Het opstellen van een bedrijfsontwikkelplan helpt om een actieve leercultuur te creëren. Kasgroeit biedt praktische tips voor lerende organisaties.

Duurzame inzetbaarheid

Voor een toekomstbestendige glastuinbouw is het belangrijk dat werknemers duurzaam inzetbaar blijven. Dit betekent dat werknemers in staat zijn om zich aan te passen aan veranderingen in de werkomgeving. Bovendien werken medewerkers steeds langer door en stijgt de gemiddelde leeftijd op de werkvloer. Hoe houden we onze medewerkers fit en vitaal aan het werk? Lees hier meer over de mogelijkheden die Kasgroeit en Stigas hiervoor bieden.

Contact

Jacqueline Kroon

Beleidsspecialist Arbeid

Glastuinbouw Nederland - © 2024