Go Go Greenhouse

Geef scholieren een reëel beeld van de glastuinbouw

Onderzoek laat zien dat veel jongeren de sector verlaten en niet meer terugkomen. Een gemiste kans! De reden blijkt in veel gevallen een eenzijdig beeld van wat de sector te bieden heeft. Dit terwijl er juist door onder andere schaalvergroting, specialisatie en internationalisering een enorme diversiteit aan nieuwe functies is. Glastuinbouw Nederland start met financiële ondersteuning vanuit Colland de campagne Go Go Greenhouse om dit beeld completer te maken.

Kick-Off

In het eerste jaar, het pilotjaar, werken we aan een Kick-Off op zaterdag 15 juni 2019. Die dag leiden 25 tuinbouwondernemers (of medewerkers) in Westland hun eigen scholieren rond op het eigen bedrijf en vertellen hen hun verhaal. Hoe ben je in het vak gerold? Wat zijn je uitdagingen? Wat maakt het voor jou leuk? Scholieren krijgen een completer beeld. En zien misschien in hoe leuk de sector is!

In jaar 2 en 3 volgt een uitrol over Nederland.

Campagne

Doel van de campagne is scholieren een reëel beeld te geven van wat de tuinbouw te bieden heeft. De campagne laat de sector zien als een interessante en kansrijke werkgever met vele mogelijkheden. Met een positieve houding van jeugd ten aanzien van de sector tot gevolg; ze denken en praten positiever over de sector. Dit komt het imago van de sector ten goede.

Hier zijn de tuinbouwondernemers voor nodig: tuinbouwondernemers geven hun eigen scholieren een reëel en compleet beeld van de sector. Dit doen zij door middel van hun verhaal, met passie en enthousiasme, en een rondleiding door het eigen bedrijf. Ondersteund door een powerpoint met tuinbouwzaken die wellicht op het eigen bedrijf niet zichtbaar zijn.

Nieuws

Specialist

Peter Loef

Beleidsspecialist Arbeid

Glastuinbouw Nederland

Peter Loef @PeterMJLoef mei 20
Vloggers gezocht! Als @GlastuinbouwNL steken we op basis van ons meerjarenplan 2018-2020 en het 6 speerpuntenplan 2... https://t.co/aIkO19c9mE
Peter Loef @PeterMJLoef mei 16
@EvanHeijningen @GlastuinbouwNL Tja, er is genoeg werk te doen!
Peter Loef @PeterMJLoef mei 16
https://t.co/dgm6sbJJIL @GlastuinbouwNL Binnenkort geen CAO meer nodig maar een gebruikershandleiding. Scheelt veel overleg....
Glastuinbouw Nederland - © 2019 Copyright - Disclaimer - Privacy en cookies