CollegeTour

Contact

Ilse de Wilde

Projectleider CollegeTour

Wilbert Ammerlaan

Regiocoördinator

Hans van Geest

Regiocoördinator

Jacqueline Kroon

Beleidsspecialist Arbeid

Jacco Vooijs

Voorzitter diverse regio's

Een kijkje in de glastuinbouw voor technische mbo-studenten

Middels CollegeTour willen we technisch talent interesseren voor de glastuinbouw. Onze sector verandert, en we willen studenten die misschien sneller kiezen voor een carrière bij Bol of Zalando laten zien dat er in de glastuinbouw ook heel veel techniek schuilt. We zoeken talent om al die techniek aan te sturen, maar ook te bedenken en te ontwikkelen.

Tijdens CollegeTour worden mbo’ers ondergedompeld in de wondere wereld van de glastuinbouw door een bezoek aan de kas en een toeleverancier. Ook krijgen de studenten presentaties in de klas, werken ze aan een opdracht en brengen ze een bezoek aan de GreenTech.

CollegeTour is een initiatief van Glastuinbouw Nederland, Greenport Aalsmeer, AVAG en VNO-NCW West.

Bijdragen aan wereldwijd geluk

“Er is talent nodig in techniek, robotisering, circulaire economie, marketing, HR, business management, milieu en voedselgenetica”, licht Jacco Vooijs, voorzitter van de regio’s Aalsmeer, Noord-Holland Noord en Westland bij Glastuinbouw Nederland, toe. “We zien een trend dat jongeren ‘later als ze groot zijn’ willen bijdragen aan maatschappelijke thema’s, zoals gezondheid, welbevinden en geluk voor hun medemens. Onze sector voorziet hier rijkelijk in, want wij leveren met onze producten elke dag een geweldige bijdrage aan het welzijn van mens en maatschappij. In onze sector kun je de komende decennia écht een steentje bijdragen. Dat laten we al sinds 2016 ieder jaar aan zo’n 700 studenten van verschillende studierichtingen middels CollegeTour zien.”

Meedoen?

CollegeTour vindt plaats in de regio’s Westland, Oostland, Noord-Holland Noord en Aalsmeer. Maatwerk is zeker mogelijk. Zo kan op verzoek bijvoorbeeld ook de TradeFair Aalsmeer worden bezocht. Bedrijven en onderwijsinstellingen die ook willen meedoen, nemen geheel vrijblijvend contact op met projectleider Ilse de Wilde via collegetour@spam-protectglastuinbouwnederland.nl.

Contact

Ilse de Wilde

Projectleider CollegeTour

Wilbert Ammerlaan

Regiocoördinator

Hans van Geest

Regiocoördinator

Jacqueline Kroon

Beleidsspecialist Arbeid

Jacco Vooijs

Voorzitter diverse regio's

Nieuws

Glastuinbouw Nederland - © 2024