Brussel werkt aan compensatieregeling voor dure gas glastuinbouw

EU-landbouwcommissaris Janusz Wojciechowski werkt aan een extra agrarisch steunpakket vanwege de oorlog in Oekraïne. Naar verluidt komt er nog eens 500 miljoen euro beschikbaar voor boeren en tuinders, zo meldt Nieuwe Oogst. Het hangt van de ministers in de Landbouwraad af of er over twee weken ook voor de glastuinbouw een compensatieregeling komt voor het dure gas.

Volgens een Brusselse bekendmaking zijn er nog geen adviezen opgesteld en komt de expertgroep op 23 maart opnieuw bijeen. Dat geeft Wojciechowski en de Franse landbouwraadvoorzitter Julien Denormandie gelegenheid om bij de ministers het draagvlak voor eventueel ingrijpende besluiten af te tasten.

GreenDeal
Wojciechowski zei eerder ook dat de Europese Commissie zal kijken naar de doelstelling voor duurzaam voedselbeleid, inclusief de boer-tot-bordstrategie. Het is niet bekend of de expertmeeting daar een advies over opstelt. Wel was al eerder duidelijk dat Eurocommissaris Frans Timmermans zijn Green Deal niet wil uitkleden, maar dat hij wel aanpassingen of verbeteringen toejuicht.

Klik hier voor het complete bericht van Nieuwe Oogst.

Roger Abbenhuijs

Glastuinbouw Nederland - © 2024