Cao: veel vragen over uitleg van de tekst in het akkoord

Bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw en bij de beleidsspecialisten Arbeid van Glastuinbouw Nederland komen veel vragen binnen over de uitleg van de tekst in het akkoord dat de vakbonden en werkgeversorganisaties hebben afgesloten over een nieuwe CAO Glastuinbouw. Werkgevers en ook uitzendbureaus willen de nieuwe regels per 1 januari 2022 invoeren en uitvoeren.

De betrokken werkgevers- en werknemersorganisaties zetten er op in om zo spoedig mogelijk de teksten voor de leden van de werkgeversorganisaties beschikbaar te hebben en die te verspreiden. Enerzijds naar de leden voor een correcte en eenvoudige invoering en anderzijds om deze te gebruiken bij het aanmelden van de afspraken bij het Ministerie van Sociale Zaken om vervolgens deze Algemeen Verbindend te laten Verklaren.
"Hoe sneller er duidelijkheid bestaat over de teksten des te sneller de juiste toepassingen in de systemen kunnen worden ingevoerd", zo benadrukt specialist Arbeid Peter Loef. De betrokken cao-partijen komen daarom binnenkort bij elkaar om tot een duidelijke tekst voor de nieuwe cao te komen. Ondernemers en HR-specialisten worden  opgeroepen om alle vragen zo spoedig mogelijk in te dienen bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw, zodat die meegenomen kunnen worden in het vervolgtraject.

Glastuinbouw Nederland - © 2024