Geef uw aardgas- en warmtegebruik van 2023 door 

Vanaf 1 maart geeft u als glastuinder weer uw aardgas- of warmtegebruik door in de Gecombineerde opgave. Heeft u dat gedaan? Dan kunt u subsidie aanvragen voor investeringen die uw CO2-uitstoot verminderen. RVO organiseert op 13 maart een online vragenuur over de EG-subsidie.

Vanaf 1 maart geeft u uw aardgas- of warmtegebruik van 2023 door. Dit regelt u in de Gecombineerde opgave 2024. Daarmee doet u mee aan de CO2-regeling voor de glastuinbouw. Als glastuinder bent u dit verplicht als u uw kassen verwarmt met warmte die is opgewekt met aardgas. 

Gecombineerde opgave 2024 gedaan? Dan kunt u EG en MEI aanvragen 
Investeert u in maatregelen of systemen die uw CO2-uitstoot omlaag brengen? Dan kunt u vanaf 11 april 2024 subsidie aanvragen: 

Online vragenuur over EG 2024 
Wilt u dit jaar de EG-subsidie aanvragen? En heeft u vragen over investeren in energiebesparende maatregelen in de kas? Sluit dan aan bij het online vragenuur EG 2024, dat RVO organiseert op 13 maart 2024 van 15:00 tot 16:30 uur. Aanmelden 

Wanneer regelt u wat? 
In de loop van het jaar kunt u nog veel meer zaken met RVO regelen. Zoals andere subsidies en fiscaal voordeel. Maar wanneer regelt u wat? U vindt de belangrijke datums van 2024 in dit handige overzicht van subsidies en andere regelingen. Tip: Hang de kalender boven uw bureau. 

Uw bedrijf toekomstbestendig 
Samen werken we aan een toekomstbestendige glastuinbouw. U kunt hieraan meehelpen door uw bedrijf te verduurzamen. U kiest zelf hoe u dit doet. Laat u inspireren door de RVO-regelingen en projecten en kijk op de webpagina: Uw glastuinbouwbedrijf toekomstbestendig.

 

RVO

Cao-tekst klaar

Een onderhandelingsakkoord is één, de afspraken moeten uitgewerkt en ingevlochten worden in de cao tekst. Inmiddels hebben alle cao partijen ingestemd met de nieuwe tekst. Deze cao tekst wordt nu gepubliceerd op de website van de Werkgeverslijn.

Glastuinbouw Nederland - © 2024