Groene gezonde traktatie glastuinbouw voor bewoners Huis op de Waard in Leiden

Op donderdag 10 augustus 2017 varen drie boten van Stichting Leidse Rederij, tot de nok toe gevuld met groente, fruit, bloemen en planten naar woonzorglocatie Huis Op De Waard in Leiden. De producten worden aangeboden door de leden van LTO Glaskracht Nederland. Diverse Leidse bedrijven doen mee met de festiviteit.

Na het afleveren van de gezonde lading maken de boten van Stichting Leidse Rederij een rondvaart met bewoners van Huis op de Waard door de stad. Na terugkomst wordt de feestelijke middag afgesloten met een barbecue aan het water, aangeboden door Zorggroep Marente. Ook biedt visbrasserie de Poort de bewoners een culinaire traktatie aan van garnalen en haring. Het Leidse Viswijvenkoor ondersteunt de festiviteiten muzikaal. Alle deelnemende organisaties en bedrijven verlenen geheel kosteloos hun medewerking. De activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818.

Leidenaar en netwerkcoördinator bij LTO Glaskracht Nikos van Aelst, initiatiefnemer van de festiviteiten op 10 augustus:
“Ik ben er trots op dat we voor de derde keer de bewoners van Huis Op De Waard in het zonnetje kunnen zetten. Vorige keren hadden we honderden bossen zonnebloemen, nu delen we ook vaste luchtzuiverende planten uit en natuurlijk heerlijk verse groente en fruit uit de Hollandse kassen. En een rondvaartboot vol met rolstoelgangers blijft een prachtig gezicht. Zeker als ze door zingend door Het Gangetje varen!”

Programma

12.00 uur: inladen groente, fruit, planten en bloemen van LTO Glaskracht en inschepen Viswijvenkoor. Locatie: Apothekersdijk 5

13.00 uur: vertrek boten naar Huis op de Waard, Nieuwe Rijn 115

13.30: aankomst bij Huis Op de Waard en start uitdelen glastuinbouwproducten

14.00: inschepen passagiers en start rondvaarten

16.00: start barbecue, inclusief vishapjes visbrasserie De Poort

18.00: einde

Glastuinbouw Nederland - © 2024