Inspiratieweek verwerkingstechnologie reststromen

Wat moet je weten over de verwerking van restromen en nieuwe bio-circulaire ketens? En vervolgens: hoe pak je dat aan? Die vragen komen volgende week onder meer aan bod tijdens de Inspiratieweek verwerkingstechnologie reststromen. Er zijn twee kansen om deel te nemen aan deze inspiratieweek, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

 

18 september
Bijeenkomst Excursie NewFoss en ondernemerschap. Eind 2015 werd in Uden de eerste proeffabriek van New Foss geopend: een bioraffinage waar dagelijks tonnen reststromen uit de agrarische sector worden omgezet in vezelmateriaal. Momenteel met een productiecapaciteit van 10 ton vezelmateriaal per dag. Tijdens een excursie leren we over de werkwijze én de ambitie van deze unieke fabriek. Voorafgaand aan de rondleiding door Geert van Boekel zijn er korte pitches van ondernemers Michiel Penninx (Penninx Aardbeien), Ben Rooijackers (CCZ) en Leo Verbeek (BioVerbeek)!

20 september
Seminar + infomarkt technieken vier toepassingen. In het LivingLab van Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland op het terrein van Dijkshoorn Bleiswijk ontwikkelen partijen nieuwe oplossingen voor het verwaarden van reststromen. Op 20 september vindt er een inhoudelijk seminar plaats met pitches over bewerkingstechnieken. Sprekers zijn: Marloes ArkesteijnMatthijs DijkshoornTine Van Laere (U Gent), Alexander van Tuyll van Serooskerken (WUR Plant) en Livio Bod (Spaak CS) en Koen Meesters (WUR-FBR). Daarna is er een lunch en informatiemarkt met bijdragen van onder andere VanHierACBVARTA-ValorisatieLabNettenergy BVStichting Innovatie Glastuinbouw Nederland, en Dijkshoorn Bleiswijk.

Beide bijeenkomsten zijn bijna volgeboekt. Welke ondernemers pakken de laatste plekjes?
Aanmelden kan nog via onderstaande linkjes naar beide bijeenkomsten:
2023-09-18 Inspiratieweek Biobased excursie proeffabriek van Newfoss  

2023-09-20 Inspiratieweek Biobased seminar bij SIGN Living Lab

Deze inspiratieweek wordt georganiseerd door Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland in samenwerking met Greenport West-Holland.

 

SIGN

Dewi Hartkamp

Glastuinbouw Nederland - © 2023