Kandidaat-Europarlementariërs debatteren over tuinbouw

Weet u nog niet op wie u gaat stemmen op 6 juni? Kom naar het EU-Plantdebat! In de aanloop naar de Europese Parlementsverkiezingen gaan kandidaten van diverse politieke kleur met elkaar in debat over thema’s die de tuinbouw raken. Dat zal gebeuren op dinsdag 14 mei 2024 tijdens het EU-Plantdebat dat van 15:00 tot 17:30 uur plaatsvindt in The Beach in Aalsmeer.

Tijdens het debat zullen Eveline Herben (BBB), Willemien Koning-Hoeve (CDA), Reinout van Malenstein (NSC), Bert-Jan Ruissen (SGP), Anna Strolenberg (Volt) en Bart Millenaar (VVD) onder leiding van Evert van Helvoort, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Royal FloraHolland, met elkaar de degens kruisen.

Vier thema’s
De kandidaat-Europarlementariërs debatteren over vier thema’s: water, innovatie, klimaat en handel. Zijn bijvoorbeeld meer verplichtende maatregelen nodig om de doelen van de Kaderrichtlijn Water te halen? Moeten nieuwe veredelingstechieken gereguleerd blijven onder bestaande wetgeving? Doet de tuinbouw wel genoeg om de energietransitie te doen slagen volgens de partijen? En wie bepaalt er eigenlijk wat er in de winkelschappen ligt, de consument of de teler? Aan de hand van deze stellingen delen de kandidaat-Europarlementariërs hun visie op de tuinbouw van de toekomst.

Organisatoren
Het EU-Plantdebat 2024 wordt georganiseerd door Glastuinbouw Nederland, Plantum, GroentenFruit Huis en Royal FloraHolland in samenwerking met LTO Nederland, Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB), Royal Anthos, Koninklijke Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO), Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB), Koninklijke Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW), Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO), Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV), CropLife NL en Artemis.

Wilt u het EU-Plantdebat bijwonen? Aanmelden kan via deze link. De toegang is gratis.

Datum: dinsdag 14 mei 2024
Tijd: 15:00–17:30 uur (inloop vanaf 14:30 uur, borrel vanaf 17.00 uur)
Locatie: The Beach Indoor Sport & Event Centre, Oosteinderweg 247a, 1432 AT Aalsmeer

Quincy von Bannisseht

Glastuinbouw Nederland - © 2024