Korte terugblik op westerstorm: LTO Glaskracht roept leden op kas te ontruimen

Vanochtend rond 10 uur werd door het KNMI het weeralarm (code rood) afgegeven. Er was sprake van een extreme weerssituatie. Het KNMI geeft deze code alleen af als het weer het openbare leven dreigt te ontwrichten of er levensbedreigende omstandigheden dreigen te ontstaan. Reden voor LTO Glaskracht Nederland om de leden dringend te adviseren de kassen te ontruimen en het werk in de kas stil te leggen om gevaarlijke situaties te voorkomen. Leden volgden dit advies massaal op en daarmee heeft de oproep ‘Veiligheid gaat voor’ goed gewerkt.

Op dit moment weten we dat er op een aantal bedrijven sprake is van forse schade. Daarnaast zijn veel kleinere schades gemeld. Glasschade vraagt om de nodige aandacht bij het opruimen. Stigas heeft voor u een aantal aanbevelingen en tips op een rij gezet hoe u ongevallen als gevolg van grotere of kleinere glasschade kunt voortkomen. Voor getroffen tuinders heeft LTO Glaskracht Nederland een crisisdraaiboek gemaakt.

Contact
Indien u vragen heeft in het kader van deze storm kunt u contact opnemen met Jos van Kester. U kunt uw bericht ook via WhatsApp doorgeven, op het nummer 06 306 061 66.

Jakoline van Straalen

Glastuinbouw Nederland - © 2024