LTO Glaskracht Nederland werkt aan de ontwikkelagenda groen onderwijs

In een samenwerking tussen het groene bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en overheid is de ontwikkelagenda groen onderwijs 2016 – 2025 opgesteld. De Nederlandse sector behoort internationaal tot de top. Mondiaal nummer twee in de export van land- en tuinbouwproducten en voedingsmiddelen.

Koploper blijven vereist een blijvende investering in de kracht van groene kennis en het innovatiesysteem. De ontwikkelagenda is een sprong voorwaarts om een krachtig en toekomstgericht groen onderwijs te blijven realiseren, van VMBO tot WO. Met de ontwikkelagenda groen onderwijs werken de partners samen aan de oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen. De ontwikkelagenda ziet toe op een aantal lijnen: Inhoudelijke vernieuwing, Aansluiting onderwijs bij arbeidsmarkt, Internationalisering, Cross-overs, Leven Lang Leren en Imago.

Beleidsspecialist Arbeid van LTO Glaskracht Nederland, Peter Loef, is namens LTO Nederland en namens het groene bedrijfsleven breed de ‘trekker' voor het thema Leven Lang Leren. Een belangrijk thema ook voor de glastuinbouw daar waar het betreft ontwikkelingen binnen de bedrijven en het zijn van ‘aantrekkelijk’ werkgever. Deze rol biedt de mogelijkheid om binnen de ontwikkelagenda ook de belangen voor de glastuinbouw nadrukkelijk te behartigen.

Glastuinbouw Nederland - © 2024