Ode aan erfgoed tijdens 32e editie NZBT

'ErfGoed' is het thema tijdens de Nationale Zomerbloemententoonstelling van 7 tot en met 10 september aanstaande in de monumentale Oude Kerk in Naaldwijk.

Dit thema sluit naadloos aan op het thema van Open Monumentendag 2017: 'Boeren, burgers en buitenlui'. Het thema is een ode aan bijzondere zaken en gewoontes, die onze voorouders ons hebben nagelaten. Open Monumentendag valt ook dit jaar weer in het weekend van de tentoonstelling, waardoor de historische Oude Kerk in Naaldwijk wederom het mooist versierde monument van Nederland zal zijn.  

Gladiool centraal
De NZBT-keuring vormt zoals ieder jaar de basis van de tentoonstelling. Hierdoor is een zeer hoge kwaliteit van de aangevoerde producten gegarandeerd. Tijdens deze 32e editie staat gladiool centraal. Deze prachtige zomerbloem leent zich uitstekend voor de invulling van het thema. 

Kunst en muziek ontbreken ook dit jaar niet en verwijzen eveneens naar het thema. De kunst is uitgekozen door Helga Knoll van Kunsthuis18 en is van de hand van de kunstenaars: de Kantkloskring 'Westkanters' uit Westland; Ineke van der Knaap-Morsch; Helene Tabben en Femke van Heijningen. Stichting Kunst en Cultuur Westland zorgt weer voor de muziek. 

Bloemsierkunst
Studenten van MBO Westland, vakgroep Bloem & Design demonstreren hun bloemsierkunsten. Ook verkopen zij boeketten die zij zelf hebben gemaakt en natuurlijk bestaan uit zomerbloemen én de themabloem. De opbrengst is bestemd voor de volgende editie van het evenement in 2018.

Zoals in de afgelopen jaren is de Oude Kerk op de eerste dag van de tentoonstelling, donderdag 7 september, vanaf 12.00 uur open voor het publiek. In verband met het Seizoensbloemen Event, een bijeenkomst voor vertegenwoordigers uit de zomerbloemenhoek, sluit de Oude Kerk die avond de deuren om 18.30 uur. Meer informatie over de tentoonstelling is te vinden op nzbt.nl

Glastuinbouw Nederland - © 2024