Ondernemers uit Zuid-Holland gestart met Ondernemingsdossier

Maandag 13 april is 40 ondernemers uit Zuid-Holland gestart met het Ondernemingsdossier. Doel van de startbijeenkomst was om de ondernemers die zich hadden aangemeld te voorzien van meer informatie over het Ondernemingsdossier. De voordelen van werken via het Ondernemingsdossier werden toegelicht en er werd stilgestaan bij de achtergronden. De bijeenkomst werd georganiseerd door LTO Glaskracht en het Programmabureau Ondernemingsdossier.

Het Ondernemingsdossier is een digitaal dossier van een onderneming, waarin alle relevante bedrijfsinformatie wordt verzameld voor toezichthouders en andere overheden.

Ondernemingsdossier aanmaken
Tijdens de workshop in het tweede deel van de bijeenkomst gingen de ondernemers zelf aan de slag door een eigen ondernemingsdossier aan te maken. Daarnaast werd kort stilgestaan bij de Regelhulp AIM, de milieuwetgeving. Dit is de eerste regelhulp die voor de glastuinbouw beschikbaar is.

Meer functionaliteiten
Het Ondernemingsdossier is in de basis klaar voor gebruik. De komende tijd kijkt LTO Glaskracht Nederland samen met de deelnemende leden naar de mogelijkheden die het Ondernemingsdossier nu al biedt. Daarnaast wordt een prioriteitenlijst gemaakt van extra functionaliteiten die toegevoegd kunnen worden. Denk hierbij aan koppelingen met meerdere wetsdomeinen of de UO- registratie.

Meedoen kan nog steeds!
Heeft u de startbijeenkomst gemist? Geen probleem, u kunt nog steeds meedoen! Via deze link kunt u zich alsnog aanmelden voor het Ondernemingsdossier. U krijgt vervolgens alle informatie om te starten en u wordt meegenomen in de vervolgcommunicatie.

Lees meer over het Ondernemingsdossier.

Glastuinbouw Nederland - © 2024