Oproep startups en scale-ups voor Topsector T&U Innovation Prize

Binnen de tuinbouw worden automatisering en robotisering steeds belangrijker. Door het proces van telen, oogsten, sorteren en verpakken in de kas of loods nog verder te automatiseren, kan de tuinbouw grote stappen zetten op gebied van efficiënte teelttechnieken, arbeidsbesparing, minder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en een continu bedrijfsproces. Een innovatieprijs van de topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen wil die ontwikkeling verder stimuleren.

De Innovation Prize is bestemd voor entrepreneurs met een innovatieve technologie, die tegelijkertijd bijdraagt aan duurzaamheid en/of circulariteit. Toekomstmakers met een veelbelovend idee voor robotisering of automatisering in de tuinbouw zijn de ideale kandidaat voor de Topsector T&U Innovation Prize. Aanmelden kan tot en met dinsdag 1 september 2020. 
Een innovatieve oplossing of vernieuwend concept moet aantoonbaar bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de onbemande processen in de tuinbouw. De uitdaging staat open voor start-ups of scale-ups die innovatieve technologieën integreren in een eindproduct en bij voorkeur werken aan duurzaamheid of circulariteit.

Innovation Prize
Het winnende team ontvangt:

  • een kennisvoucher ter waarde van €25.000,- om samen met het TU Delft AgTech Institute, professoren en studenten de oplossing of het concept verder uit te werken en/of knelpunten op te lossen;
  • begeleiding op maat van een T&U innovatiemakelaar (20 uur ter waarde van € 2.500 euro);
  • media-exposure via KAS Magazine ter waarde van € 1.500,-. 

Naast de juryprijs wordt er een ook een publieksprijs uitgereikt:

  • een geldprijs van € 1.500;
  • een HortiTech Startup Membership van zes maanden met toegang tot netwerk, kennis en faciliteiten van innovatieplatform HortiHeroes en World Horti Center;
  • media-exposure via KAS Magazine ter waarde van € 1.500,-. 

Project support
Een aantal geselecteerde deelnemers kan bovendien gebruik maken van projectondersteuning door groepen studenten van de TU Delft (via het RoboCrops programma) en Wageningen Universiteit (Academic Consultancy Training programma) en/of maakt kans om de verkorte training Market Readiness van World Startup te volgen.
Op 30 juli 2020 is er een virtuele kick-off gepland. Tijdens dit webinar horen potentiele deelnemers meer over de Topsector T&U Innovation Prize, vertelt de winnaar van 2019 over zijn ervaringen en is er ruimte voor vragen. Aanmelden kan via deze link.

Roger Abbenhuijs

Glastuinbouw Nederland - © 2024