TEK bijna gesloten

Tot 2 oktober is het mogelijk een aanvraag te doen voor de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Deze regeling is voor ondernemingen waarvan de energiekosten minimaal 7% van de omzet van 2022 bedragen. De regeling geeft een tegemoetkoming voor de periode 1 november 2022 tot en met 31 december 2023.

De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) sluit binnenkort. Deze regeling is voor ondernemingen waarvan de energiekosten minimaal 7% van de omzet van 2022 bedragen. Ondernemers hebben tot 2 oktober 17:00 uur de tijd om een aanvraag te doen. 

De regeling geeft een tegemoetkoming voor de periode 1 november 2022 tot en met 31 december 2023. U vraagt in één keer met terugwerkende kracht voor deze hele periode aan. Lees meer en vraag aan 

U logt in met eHerkenning niveau 3 of met DigiD. Inloggen met DigiD is alleen mogelijk als u bij KVK geregistreerd staat als eigenaar of bestuurder van het bedrijf. Heeft u geen eHerkenning of DigiD? Vraag deze dan aan, dit duurt een paar dagen. Houd hier rekening mee.

Als RVO uw TEK-aanvraag positief beoordeelt, ontvangt u binnen 5 werkdagen een voorschot van 35% van de energiekosten die voor tegemoetkoming in aanmerking komen. Met het lage voorschotpercentage wil RVO voorkomen dat u na de vaststelling het voorschot (voor een deel) moet terugbetalen. In 2024 wordt uw definitieve subsidie vastgesteld. 
 

Alexander Formsma

Glastuinbouw Nederland - © 2024