Terugkijken: Vlogger Milan te zien bij het Jeugdjournaal

Donderdagmiddag ging zijn Vlog uit de Kas live en gisterenavond vertelde Milan Lansbergen naar aanleiding van zijn vlog in het Jeugdjournaal over zijn werk als scholier in de kas bij Lansbergen Orchids.

Bekijk het item hier terug.

Milan is 13 jaar en mag nu ook in de vakanties en op zaterdag in de kas van zijn vader en oom werken. Hij liet in zijn Vlog uit de Kas zien hoe de exclusieve orchideeën bij Lansbergen Orchids in De Lier worden geteeld. 

Vlog uit de Kas
Jongeren met een bijbaan in de glastuinbouw vloggen in Vlog uit de Kas over hun werkdag. Wat zijn hun werkzaamheden? Waarom kiezen ze voor een vakantiebaan in de kas? En welke loopbaankansen biedt de glastuinbouw voor hun toekomst? Met de vlogs wil Glastuinbouw Nederland meer jongeren verleiden om te gaan werken in de glastuinbouw. De jeugd motiveert en inspireert op deze manier andere jongeren voor het werken in de glastuinbouw. Deze zomer alweer seizoen 3!
"We zagen dat het Jeugdjournaal een serie maakte over wat hun jonge kijkers doen in deze coronazomer. In overleg met zijn vader Marco hebben we Milan voorgedragen bij de redactie. De meeste vloggers zijn namelijk ouder, maar Milan past met zijn 13 jaar nog prima in de doelgroep van het Jeugdjournaal", zegt Amy van der Lei van Glastuinbouw Nederland, die Vlog uit de Kas coördineert. "Erg leuk en goed voor de sector dat het onderwerp wordt opgepakt. Een zeer grote groep jongeren maakt op deze manier kennis met de glastuinbouw."

Amy van der Lei

Glastuinbouw Nederland - © 2020