Toelatingswijzigingen Ctgb

Het Ctgb heeft in december 2014 de toelating van Meltatox (5076 N) geherregistreerd. Meltatox mag 52 keer per jaar worden toegepast in de bedekte, niet grondgebonden teelt van rozen. Het nieuwe etiket is voorzien van een W.2. Voor etiketten die niet van deze W-codering zijn voorzien, geldt een uitverkooptermijn tot 1-7-2015 en een opgebruiktermijn tot 1-1-2016. Vanwege een wijziging in de formulering kan de huidige Meltatox niet over geëtiketteerd worden.

Het Ctgb heeft in december 2014 de toelating van Vivando (14231 N) verruimd. Vivando mag nu 2 keer per crop cyclus worden toegepast in de bedekte, niet grondgebonden teelten. Het nieuwe etiket is voorzien van een W.1. Voor etiketten die niet zijn voorzien van deze codering is geen opgebruik- en uitverkooptermijn vastgesteld. U hoeft dus geen nieuwe etiketten te bestellen. 

Het Ctgb heeft in december 2014 de toelating van Stomp 400 SC (10766 N) verruimd. Stomp 400 SC mag nu in een LDS systeem worden toegepast in de teelt van uien en sjalotten. Het nieuwe etiket is voorzien van een W.22. Voor etiketten die niet zijn voorzien van deze codering is geen opgebruik- en uitverkooptermijn vastgesteld. U hoeft dus geen nieuwe etiketten te bestellen. 

Het Ctgb heeft in december 2014 de toelating van Securo (12955 N) verruimd. Securo mag worden toegepast ter ontsmetting van wortelstokken van vaste planten met een dosering van 0.9%. Het nieuwe etiket is voorzien van een W.2. Voor etiketten die niet zijn voorzien van deze codering is geen opgebruik- en uitverkooptermijn vastgesteld. U hoeft dus geen nieuwe etiketten te bestellen. 

Het Ctgb heeft in december 2014 de toelating van Corbel (8158 N) geherregistreerd. Corbel mag alleen worden toegepast in de teelt van tarwe, gerst, triticale, spelt, rogge en haver met een dosering van 0,53 l/ha. Corbel mag niet worden toegepast op percelen die grenzen aan watergangen. Het nieuwe etiket is voorzien van een W.7. Voor etiketten die niet van deze W-codering zijn voorzien, geldt een opgebruik- en uitverkooptermijn tot 1-7-2015. Voor die tijd hoeft u dus geen nieuwe etiketten te bestellen.

BASF

Glastuinbouw Nederland - © 2024