Van jong talent tot krachtige toekomstige leider in de glastuinbouw

In het voorjaar van 2022 start de tweede editie van het management-ontwikkelprogramma van HortiHeroes: het Future Leadership Programma. Het is bedoeld voor young professionals met maximaal twee jaar werkervaring. Ontwikkeld voor en door bedrijven in de Food & Flower industrie. Eén van de deelnemers van de vorige editie is Didi van Os, werkzaam als projectcoördinator bij Ter Laak Orchids. Lees hier hoe zij het programma ervaart.

Dat Didi graag in de glastuinbouwsector wil werken staat vast. “Ik vind het mooi om te zien met hoeveel passie en liefde er in deze sector wordt gewerkt. Het is een van de grootste en belangrijkste branches van Nederland. Bedrijven worden steeds groter en professioneler, maar tegelijkertijd heerst er een enorme nuchterheid. Dat past bij mij.”

Blijven leren
Na haar bachelor bedrijfskunde op de Erasmus Universiteit heeft Didi een master in verandermanagement gevolgd. Ze is gaan werken bij Ter Laak Orchids “Ik wil blijven leren en mezelf ontwikkelen, daarom was ik direct enthousiast over het Future Leadership programma. Het is een manier om je verder te ontwikkelen en te omringen met dezelfde ambitieuze mensen. Mensen die ook allemaal impact willen maken en die gestimuleerd worden door het management om hun talenten optimaal in te zetten. Want juist jong talent kan vernieuwend naar de organisatie kijken.”

Leiderschapsstijl ontwikkelen
“De eerste kennismaking tussen de deelnemers was tijdens de bootcamp.  In twee dagen zorgden inspirerende sprekers, activiteiten en workshops voor een energieke kick-off. Het was een goede manier om kennis te maken met de andere deelnemers. Het is een groep waarin iedereen veel ambitie toont en lekker gemotiveerd is.” Het Future Leadership Programma is bedoeld om jong talent te ontwikkelen tot krachtige toekomstige leiders. Er wordt op een leuke en inspirerende manier gewerkt aan persoonlijke ontwikkeling. Deelnemers ontvangen een persoonlijksheidsprofiel en ontwikkelen vaardigheden om in de (nabije) toekomst als leidinggevende aan de slag te gaan. Daarnaast heeft iedereen een persoonlijke coach. “Doordat we heel intensief bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling, leer je jezelf, je talenten en valkuilen, beter kennen. Daardoor kun je meer afstemmen op je collega’s. Dat is heel leerzaam. We kijken ook met elkaar naar de vraagstukken die spelen binnen de verschillende organisaties. Met elkaar gaan we op zoek naar oplossingen. Hierbij krijgen we verschillende tools en methodes aangereikt. Onlangs zijn we bijvoorbeeld aan de slag gegaan met de methode Design Thinking; een methode om complexe problemen binnen je organisatie op te lossen” aldus Didi.

Programma 2022
In het voorjaar van 2022 start de tweede editie van het HortiHeroes Future Leadership Programma. Een ontwikkelprogramma voor Young Professionals met maximaal twee jaar werkervaring. Glastuinbouw Nederland stelt twee wildcards beschikbaar voor twee jonge talenten. Lees hier meer over het programma en de inschrijfprocedure.
(Tekst: Anika Zwinkels)

Jacqueline Kroon

Glastuinbouw Nederland - © 2024