We hebben hulp nodig voor onderzoek!

Nodig je internationale werknemers uit voor het onderzoek van het Kenniscentrum Arbeidsmigranten. Er wordt veel over internationale medewerkers gesproken, maar te weinig mét. Daarom heeft het Kenniscentrum Arbeidsmigranten het onderzoekspanel Share my Voice opgericht om de stem van arbeidsmigranten te laten horen. Voor het komende onderzoek in november zijn we op zoek naar werkgevers die deze boodschap delen met hun internationale werknemers.

Er heerst in Nederland nog veel onwetendheid over arbeidsmigranten en er wordt vooral gesproken óver arbeidsmigranten, maar nauwelijks mét arbeidsmigranten. De meningen en ervaringen van arbeidsmigranten worden daardoor vaak niet gehoord. Om kennis over arbeidsmigranten te ontwikkelen, is het essentieel dat ook het perspectief van de arbeidsmigrant zélf wordt meegenomen. Daarom heeft het Kenniscentrum Arbeidsmigranten het onderzoekspanel Share my Voice opgericht om de stem van arbeidsmigranten te laten horen. Wij voeren via dit panel ongeveer 2 keer per jaar korte onderzoeken uit onder arbeidsmigranten. De onderzoeken gaan over allerlei onderwerpen, zoals gezondheidszorg, huisvesting en opleiding. 

Hoe werkt het onderzoek?
Het volgende onderzoek gaat over hoe arbeidsmigranten hun werkomstandigheden in Nederland ervaren. Welke arbeidsvoorwaarden bieden bedrijven om arbeidsmigranten te binden en behouden? Hoe tevreden zijn arbeidsmigranten hiermee? Deze en andere vragen komen aan bod in de vragenlijst. De resultaten van het onderzoek zullen waardevolle informatie opleveren over HR-beleid voor arbeidsmigranten.

We willen graag zoveel mogelijk Internationale werknemers bereiken. Daarom hebben we uw hulp nodig. Dit omdat we zo samen een nóg grotere groep arbeidsmigranten kunnen bereiken. 

  • Er zijn flyers, posters, nieuwsberichten en andere communicatiemiddelen die werkgevers, huisvesters, inleners en andere organisaties kunnen gebruiken om de peiling onder de aandacht te brengen bij hun achterban/medewerkers.
  • De communicatiemiddelen zijn bereikbaar in 7 talen: in het Nederlands, Engels, Pools, Roemeens, Bulgaars, Spaans en Oekraïens.
  • Een samenwerking met u zou dus ideaal zijn, omdat we zo samen een nóg grotere groep arbeidsmigranten kunnen bereiken. 

De campagne start in de week van 6 november en loopt tot en met medio december. Doet u mee?

Stuur een e-mailnaar: l.hennissen@spam-protecthetkenniscentrumarbeidsmigranten.nl  of A.K.Sobczyk@spam-protecttilburguniversity.edu en we nemen contact met u op om de details te bespreken en de communicatiemiddelen toe te sturen.

Kenniscentrum Arbeidsmigranten

Glastuinbouw Nederland - © 2024