Week langer inzenden voor kwaliteitscompetitie Poinsettia

Bent u benieuwd hoe het staat met de houdbaarheid van uw poinsettia’s? Doe dan mee aan de kwaliteitscompetitie. De planten ondergaan een transportsimulatie en het testresultaat geeft een indicatie van de houdbaarheid.

In eerdere berichtgeving over de kwaliteitscompetitie is vermeld dat de planten kunnen worden ingezonden tot en met 25 november. Om zoveel mogelijk bedrijven in staat te stellen planten in te zenden is besloten de inzendtermijn een week te verlengen. De uiterste aanleverdatum is nu dus woensdag 2 december.

Aan de teler van de best houdbare poinsettia’s wordt op donderdag 21 januari 2016 de Kwaliteitsaward 2015 uitgereikt. Alle resultaten van alle testen samen, leveren een hoop informatie op over welke rassen goed scoren en welke minder goed. Dit moet uiteindelijk leiden tot goede rassen waardoor meer consumenten poinsettia’s willen kopen.

Award
Tijdens de bijeenkomst in januari wordt ook een Award uitgereikt voor de beste Noviteit 2015. Deze is dit seizoen gebaseerd op de opkweek op één praktijkbedrijf, in verband met problemen op het andere opkweekbedrijf waardoor de teelt teveel vertraagd is.

Astrid van der Helm

Glastuinbouw Nederland - © 2022