Westerstorm beschadigt kassen in heel Nederland

De felle westerstorm die afgelopen woensdag over Nederland raasde, heeft de glastuinbouwbedrijven niet gespaard. Diverse leden van LTO Glaskracht Nederland hebben schade geleden.

De windstoten die gisteren uitgedeeld werden, liepen in snelheid op tot maar liefst 140 kilometer per uur. Vanuit ongelukkige hoeken is geen enkele kasruit tegen die krachten bestand. Donderdagmiddag- en avond had Nederland nogmaals te maken met windstoten.

Miljoenenschade
Bij Interpolis, in de sector de grootste verzekeraar van het agrarisch bedrijf, zijn inmiddels 180 meldingen binnengekomen. Het grootste deel, 70 à 80 procent, betreft glastuinbouwbedrijven. De meldingen komen uit alle hoeken van het land, maar zijn gecentreerd in Zuid-Holland en dan weer vooral in en rond Bleiswijk. Een eerste raming - een grove inschatting, benadrukt woordvoerder van Interpolis Adri Witlox - komt uit op 7 à 10 miljoen euro schade.

Crisisdraaiboek
Heeft uw bedrijf schade geleden? Dan heeft u wellicht wat aan het crisisdraaiboek dat wij speciaal voor dit soort gevallen opgesteld hebben. Er is een pdf-versie en een word-versie van het draaiboek.

Heeft u schade?
Vermoedelijk is er bij meer leden schade ontstaan. Neem alstublieft even contact op met de relatiebeheerder van LTO Glaskracht Nederland, Jos van Kester, telefoon 06 462 167 29 zodat wij een goed beeld krijgen van de totale schade.

Wij wensen de getroffen bedrijven sterkte bij het herstellen en staan beschikbaar voor ondersteuning hierbij. 

Glastuinbouw Nederland - © 2024