Hygiëne
Bedrijfshygiëne
Wanneer een aantasting van ziekten of plagen op uw bedrijf aanwezig is, is bestrijding niet altijd mogelijk en vaak duur en inefficiënt. Voorkomen is daarom altijd beter dan herstellen. Bedrijfshygiëne is daarom heel belangrijk. Per teelt verschillen de te nemen hygiënische maatregelen. Na een teeltwisseling is het vaak mogelijk om schoon te starten, zeker wanneer het uitgangsmateriaal ook vrij is van ziekten en plagen.
Advieskaarten/protocollen
- Hygiëneprotocol schimmels in gerbera
- Hygiëneprotocol ToCV, inclusief bijlage neveneffecten insecticiden tomaat
- Poster herkennen nezara (algemeen), poster herkennen nezara in gerbera
- Advieskaart Ralstonia in roos
- Advieskaart Duponchelia fovealis en Opogona sacchari
- Advieskaart Saprotrofe schimmels in potplanten
- Hygiëneprotocol Tomaat
- Factsheet Clavibacter in tomaat
- Factsheet Tuta Absoluta in tomaat, inclusief fotoblad
- Hygiëneprotocol Komkommer
- Hygiëneprotocol Mycosphaerella en Fusarium in komkommer
- Hygiëneprotcol Fusarium in sla
- Factsheet 3-sporenbeleid Trips
- Leidraad preventie Xylella
- Tripsherkenningskaart: Nederlands / Engels