Hulp bij keuze waterzuivering

Dit najaar moet de keuze gemaakt worden tussen individuele of collectieve waterzuivering. Immers het business plan voor collectieve waterzuivering moet uiterlijk 31 december ingediend zijn bij bevoegd gezag.

Vergeet vooral niet om vroegtijdig contact op te nemen met bevoegd gezag, zij denken graag met u mee en kunnen u van belangrijke informatie voorzien (raadpleeg hiervoor de lijst met contactpersonen). Belangrijk punt in het keuzeproces zijn de kosten van de diverse zuiveringstechnieken. Van de twee goedgekeurde zuiveringsapparaten op de BZG-lijst is dat na te gaan bij de leverancier. Voor de overige mogelijkheden kunt u de door het LEI opgestelde kostenindicatie raadplegen.

Maar de allereerste stap in het hele proces is en blijft het in kaart brengen van de waterstromen van uw bedrijf. Hiervoor zijn een aantal tools ontwikkeld, welke u op onze <link thema water waterstromen>site kunt terugvinden. Deze zijn toegespitst op grondgebonden- en op substraatteelt. Heeft u nog vragen over de waterzuivering? Geef u dan op voor <link agenda detail van online-spreekuur-water-oktober>het online spreekuur water op woensdag 26 oktober om 16.00 uur.

Glastuinbouw Nederland - © 2024