Ervaringsverhalen Internationale werknemers

Maak kennis met..

In deze verhalen staan internationale werknemers en hun werkgevers centraal. Werknemers met ambitie, potentie en groeimogelijkheden. Ontdek hoe hun carrierepad verloopt en welke rol de werkgever daarbij heeft gespeeld. Lees de verhalen van Kamil, Elvis, Mariusz en Robert en ontdek waarvan zij groeien. Leendert geeft een kijkje vanuit de werkgever.

Bas

Agro Care, een jong dynamisch glastuinbedrijf waar verschillende soorten tomaten worden geteeld. En dat in vier landen op zeven locaties, met in totaal 1.500 medewerkers. Een frisse aanpak blijk ook uit het statement: We care for people: want het is niet een bedrijf dat tomaten teelt, dat doen de mensen. Ze bestaan inmiddels 25 jaar en hebben grote toekomstdromen. We spraken met Bas Eilander, vestigingsdirecteur bij Agro Care.

Leendert

Eerst voorbereiden, dan pas de volgende stap. Deze gedegen aanpak kenmerkt het familibedrijf Linflowers en daarmee Leendert van Tuijl. Leendert is als jonge ondernemer binnen het bedrijf verantwoordelijk voor een van de vier vestigingen. Zijn vestiging in Nieuwaal, pas geopend in 2021, is voor veel internationale werknemers een fijne werkplek.

Robert

Robert kwam veertien jaar geleden met zijn vrouw naar Nederland. Via de asperges kwamen ze terecht bij de blauwe bessen. Zijn vrouw heeft inmiddels een vaste aanstelling bij een andere organisatie, maar Robert is nog steeds trouw aan de blauwe bessen! 

Elvis

Als Poolse Westlander is bedrijfsleider Elvis niet meer weg te denken bij Combivliet. Na vijftien jaar kent hij alle locaties van binnen en buiten. Zijn collega Martine noemt hem creatief en vooruitstrevend. We vroegen hem wat de grootste uitdagingen in zijn werk zijn en wat zijn succesfactor is!

Mariusz

Ruwe bolster blanke pit, dat is hoe je Mariusz goed kunt omschrijven. Elke jaar komt hij drie maanden naar Nederland om seizoenswerk te doen bij Blueberries Grathem. Dat doet hij al zeven jaar op rij. Hij spreekt (nog) geen woord Nederlands of Engels maar zijn kwaliteiten vielen op, wat resulteerde in een functie van teamleider tijdens het plukseizoen.

Kamil

Love your people like your crop. Dat is precies wat ze bij Kwekerij Moors doen! Kamil kwam in 2016 als seizoenswerker naar Nederland, zonder dat hij een woord Engels sprak. Nu ziet hij Polen als vakantieland en hij is 'here to stay'. Bij Kwekerij Moors is hij teamleider, een rol die hij met verve vervult!

Glastuinbouw Nederland - © 2024