Communicatie

Optreden bij Goedemorgen NL

Veel telers zijn gekoppeld aan de media, maar voorzitter Adri Bom-Lemstra, directeur Ruud Paauwe en energiespecialist Alexander Formsma waren ook regelmatig in beeld. Het qua lengte en bereik belangrijkste optreden was dat van Adri Bom-Lemstra bij Goedemorgen Nederland van Omroep WNL op 19 oktober.

Wetenschap en energiecrisis

Woensdag 5 oktober was Adri Bom-Lemstra te zien in het wetenschappelijke NPR-programma Atlas. Aan het interview met Jouke Campen (WUR) over de kas zonder gas, ging een gesprek met de voorzitter vooraf. Zij meldde daarin dat 30% van de telers in financiële problemen komt vanwege de energiecrisis.

Energietransitie op NPO 1

Voorzitter Adri Bom-Lemstra en Robert Kielstra (ECW) kwamen op vrijdag 28 januari aan het woord bij EenVandaag. (Item terugkijken van 0.10 tot 4.35) Een heldere uiteenzetting van de rol die de glastuinbouw speelt en kan spelen in de energietransitie. Die boodschap is later dit jaar veelvuldig herhaald.

Energietransitie in het NOS Journaal

Het NOS Journaal besteedde dinsdag 1 november aandacht aan Klimaatdag. Daarin een item over de glastuinbouw met inbreng van Edith Bentvelsen, directeur bij Ter Laak Orchids, die de energiezuinige Daglichtkas toelichtte. Adri Bom-Lemstra benadrukte de rol van de glastuinbouw voor de energietransitie.

EenVandaag en verduurzaming

Chrysantentelers Wouter Duijvesteijn was in 2022 meerdere keren te zien en te horen in de landelijke media. Hij zette steevast in op de toekomst en op de stappen die de sector zet in verduurzaming. Op donderdag 15 september was hij te zien bij EenVandaag in een reportage over de hoge energieprijzen.

Volop media-aandacht glastuinbouw

Alexander Formsma, beleidsspecialist Energie & Klimaat, was op dinsdag 26 juli te zien in Nieuwsuur. Daarop volgend kwam hij aan het woord in het voorpagina-artikel van het FD. Dat wekte nog meer belangstelling van de media: een interview bij RTL-Z, bij RTL Nieuws en bij EenVandaag op Radio1.

Resultaten ledenpeiling bij Langs de Lijn

Ruud Paauwe gaf woensdagavond 12 oktober in het programma Langs de lijn en omstreken op Radio 1 een toelichting op de resultaten uit de ledenpeiling. Tussen het verslag van de Champions League in is de directeur van Glastuinbouw Nederland te horen. Het fragment duurt van 17.34 tot 22.10 minuten.

Energiecrisis wordt voedselcrisis

Stand van Nederland van omroep WNL bracht regelmatig een bezoek aan de glastuinbouw. Voor de uitzending van donderdag 7 april waren ze bij Wouter van den Bosch, teler van paprika en bramen. Onderwerp: Energiecrisis wordt voedselcrisis. Naast Wouter komen zijn broer Thijmen en vader Jaco aan het woord.

Brandbrief voor de ministers

Nederlandse glastuinbouw slaat alarm: ‘Zo brengt ’t toch niks op?’ Door de aanhoudend hoge energieprijzen komen zelfs gezonde teeltbedrijven in directe liquiditeitsproblemen. Daarom overhandigde Adri Bom-Lemstra in januari een brandbrief aan de ministers Jetten (Klimaat & Energie) en Staghouwer (LNV).

Glastuinbouw Nederland - © 2024